2012-12-24, 09:31
concretewalls
Ursprungligen postat av flytningar
Vad är problemet? Har du inte råd att besöka båda? Ärligt talat är det inte speciellt svårt att få visum till något av länderna...När skall resan göras? Nordkorea är ganska kallt just nu, Iran är ganska varmt... I Nordkorea kommer du inte att få så mycket frihet och om du vill ha så mycket frihet som du kan får du punga ut med en hel del cash för en privat guide. Annars finns ju budgetalternativ där du reser med en grupp kineser (finns all-inclusive för typ 5000 spänn). Att vara i Nordkorea är en väldigt speciell känsla och ganska olikt att resa i andra länder. Jag hade personligen inte rest till Nordkorea på vintern. Det känns idiotiskt att propagera för det ena eller andra. Åk till båda. Nordkorea först, Iran sen, eller tvärt om.

Iran är ett fantastiskt vackert land och folket är jättetrevliga. Många blir nog förvånade över det. Nordkorea är stelt och otroligt fascinerande (+ god öl och fina hotell).


Problemet är att, om resan till Nordkorea hade kostat lika mycket som resan till Iran, had jag haft råd. Jag beräknar att det kommer kosta ca. 20,000kr för 6 dagar i Nordkorea (allt från flyg via Peking, kinesiskt visum, 10k för vistelsen i Nk osv). Men jag får tänka klart. Tänkte åka nu till våren, blir pepp av att bara tänka på det.