2013-01-17, 15:10
brigade
Ursprungligen postat av OscarPetersson
Hej!
I sommar ska jag och ett gäng gubbs ner 2 veckor till Kosovo och ha sköj.
Vi är 5 stycken som reser ner, varav en av oss som har släkt och familj där nere. M.a.o. är han kosovoalban och kan därför både språket och landet på sina 10 fingrar, vilket verkligen är ett plus.

Vi planerar ta flyget av tidsmässiga skäl, men vart vi åker det vettefan (förmodar Pristina).
Vi kommer att bo hemma hos vår kompis under tiden så där är en utgift mindre att tänka på.
Det verkar som vi ska vara nere över min 20 årsdag, så det lär säkert vara bra kalas då. Någon som har tips på bra uteställen?

Grejen är att jag har försökt leta reseinfo angående Kosovo både här och ute på Google, utan framgång. Trots att landet bara för några år sedan blev självständigt, borde det väl finnas någon som har vetskap om hur landet är? Alltså rent samhällsmässigt, socialt, inhemsk mat, bra uteställen och det allmäna klimatet bland männsikor man möter på gatorna där nere? Är mat billigt, alt. kläder, alkohol, droger?

Jag vet verkligen ingenting om det här landet, mer än vad min kompis berättat. Men han får ju inte samma syn på Kosovo som jag på resande fot får, självfallet.
Därför önskar jag all matnyttig reseinformation om Kosovo...

Tack på förhanden
MvhFör det första, så undrar jag var din kompis i Kosova bor? Albanska köket har väldigt många goda smaker och i Kosova, finns det även massvis med olika ställen där du kan käka vilken mat du vill! (Främst i Prishtina då

Albanerna är väldigt generösa och trevliga, speciellt när dem får reda på att du är turist. Kläderna är billiga, men dem flesta är tyvärr falska. Sprit, droger finns det såklart så som alla ställen, för att köpa droger behöver ni nog någon form av kontakt där nere.

Eftersom landet är rätt så litet, med stor befolkning kryllar det av folk på stan. Livet är ganska kaotiskt där nere, men så mycket mer levande. Du kommer se affärer öppna mitt på natten, och du har flertal nattställen att välja mellan. ( Missa inte gå till Duplex club Prishtina )

Sedan kan du även åka till Prizren, och se dess gamla fästning. Kosovas finaste stad, men mycket ottomanskt i sig. Mitrovica, staden som är delad mellan serber och albaner kan även det vara intressant. Peja och dess berg är fina. Gjakova, som nästan gränsar till Albanien har ett fint gammalt centrum. Gjilan, Ferizaj, har mycket affärer och kläder samt kanske även annat du letar efter

Vushtrri är den äldsta staden, och här kan du sitta dig ock dricka en god te! Prishtina har allt du behöver, och dess nattliv är väldigt bra. Men om ja vore du skulle ja åka runt Kosova.

Hoppas du har kul!