2013-01-18, 01:05
OscarPetersson
Ursprungligen postat av brigade
För det första, så undrar jag var din kompis i Kosova bor? Albanska köket har väldigt många goda smaker och i Kosova, finns det även massvis med olika ställen där du kan käka vilken mat du vill! (Främst i Prishtina då

Albanerna är väldigt generösa och trevliga, speciellt när dem får reda på att du är turist. Kläderna är billiga, men dem flesta är tyvärr falska. Sprit, droger finns det såklart så som alla ställen, för att köpa droger behöver ni nog någon form av kontakt där nere.

Eftersom landet är rätt så litet, med stor befolkning kryllar det av folk på stan. Livet är ganska kaotiskt där nere, men så mycket mer levande. Du kommer se affärer öppna mitt på natten, och du har flertal nattställen att välja mellan. ( Missa inte gå till Duplex club Prishtina )

Sedan kan du även åka till Prizren, och se dess gamla fästning. Kosovas finaste stad, men mycket ottomanskt i sig. Mitrovica, staden som är delad mellan serber och albaner kan även det vara intressant. Peja och dess berg är fina. Gjakova, som nästan gränsar till Albanien har ett fint gammalt centrum. Gjilan, Ferizaj, har mycket affärer och kläder samt kanske även annat du letar efter

Vushtrri är den äldsta staden, och här kan du sitta dig ock dricka en god te! Prishtina har allt du behöver, och dess nattliv är väldigt bra. Men om ja vore du skulle ja åka runt Kosova.

Hoppas du har kul!


Härligt. Optimister är alltid uppskattat!
Han berättade att vi ska bo i Drenas, Mitrovica och Pristina som du nämnde. Alltså blir det tid på både landet och huvudstaden, vilket tror jag är bra om man ser hur ett land fungerar. Jag gillar matkulturer så det albanska köket ska bli en spännande del av resan.
Jaa, om kläder är billigt så borde väl resten vara ganska billigt, får man tro.
Han har också nämnt att vi ska ta bussen över till Albanien ett par dagar, som jag är minst lika förväntansfull på.

Men åter till Kosovo. Hur fungerar livet där nere? Kan det arbetande folket sätta sig och ta en öl efter jobbet på lokala puben, eller är det som här hemma med 7-16 jobb och sen kalas på fre-lör?
Är det ett enkelt folk att ha och göra med, eller är det mer att "det här är vårt område, tro inte att du är någon" om du förstår vad jag menar med det...?