2013-01-30, 17:23
Ursprungligen postat av Virre217
Hej, det är så att jag planerar en stor Afrika-resa och jag är inte direkt typen som gillar att detalj-planera mina resor så planerna är än så länge rätt luddiga

Men tanken är iaf att jag börjar i Sydafrika, och sedan jobbar mig upp norrut där jag slutar i Tanzania eller Kenya som jag förstått är hyfsat stabila länder.

Först skulle jag uppskatta lite tips på vad som är lämpliga länder att ta mig igenom, jag har förstått att Botswana och Zambia skall vara relativt lugna?

Afrika är ju lite speciellt, så det känns som att det kräver mer förberedelse än att bara köpa en Lonely Planet guidebook, och ströläsa lite på nätet, så vad rekommenderas för den självständiga resenären för att kunna lära sig det som krävs för att slippa råka illa ut?


Spännande, hur länge har du tänkt dig att vara i Afrika? Vilken budget har du? Om du berättar lite mer om vilken typ av resenär du är så får du bättre svar. Är det något speciellt som du vill uppleva? Vilka intressen har du?

Många frågor 😊

Men det blir lättare att ge dig tips om vi vet mer om dig. Jag har rest runt i många av länderna i södra Afrika och kanske kan komma med en del tips.