2013-04-01, 09:26
dowhatisay
Ursprungligen postat av Spyrran
Alltså, det beror på. Hade du frågat mig för typ 10 år sedan så hade jag troligen sagt Danmark och de olika nöjesparkerna som jag har besökt. Idag är jag inte lika förtjust i nöjesparker.

Bodde i norra Bohuslän under flera års tid, vilket ledde till att jag även åkte till olika ställen längs kusten. Allt från Lysekil, Hunnebostrand, Nordens Ark, Fjällbacka till Strömstad. Eftersom jag bodde i närheten så kunde jag göra dagsutflykter. Än idag så rekommenderar jag västkusten. Inte bara i Bohuslän, utan längre ner i landet. Jag har tex tillbringat mycket tid i Varberg och gillar den staden under sommaren också. Även Skåne har en fin kust.

Men Danmark har en del bra ställen också. Dina barn kanske är för små, men gillar de lego så kan ni ju ta svängen förbi Legoland. Själland är bra om ni vill kombinera historia, kultur och fin mijö. Ni hittar tex Danmarks riviera där, olika slott och museum utöver det. Helsingör har både slott och akvarium (kan passa barnen kanske).

Ska man snåla på resan, så kanske Norge inte är det bästa valet. Speciellt inte då det bästa landet har att erbjuda kan kosta en hel del. Då menar jag inte bara hurtigrutten. Så jag kan inte direkt tipsa om något där.

I Fjällbacka har vi faktiskt varit nu ett par gånger, har en bekant med sommarstuga där, riktigt fint är det

Angående Danmark, jag är uppvuxen i sthlm så danmark har jag knappt varit i. Bor iofs i Gbg nu och har bott på västkusten i 7-8 år men bara varit i danmark 2-3 gånger. Det får nog bli ett par "lång resor" dit. Har hört att det är rätt poppis att hyra stuga i danmark.
Ursprungligen postat av Vilodag
Uppe i Norrland finns ett badställe vid namn Storforsen som är fint.

Vi hade en sommarstuga i Storfors i Värmland, gissar på att det inte är samma
Dock så var det ganska fint där också, vid stugan, inte i Storfors..
Ursprungligen postat av hejjjsan123
Vilken trevlig tråd!

Nå, Kommer du söderifrån så stannar du i tokmysiga Gränna. Tittar på polkagristillverkning, går på kullerstenslagda gator och tar en promenad till hamnen. Sen åker du gamla vägen norrut (skit i E4:an).
Rökstenen läste du om i skolan någon gång, besök den, ta en tripp på Omberg samtidigt.
Vadstena är gammalt och tokfint.
Skänninge var en stad långt innan "Mjölby-bon" Birger Jarl fick för sig att grunda Stockholm.
Besök några av slussarna i Göta kanal.
Får jag komma med min blygsamma åsikt, så är industrilandskapet i Norrköping Sveriges finaste stadsmiljö.

Sen kan jag slå ett slag för Åre på sommaren!

Kan inte någon Dalmas/Dalkulla komma med inside information?

Edit! Du vill ju se slott och liknande! Klosterruinen på Omberg, klostret och framförallt slottet i Vadstena glömde jag totalt.

Ja Gränna har man ju passerat ett par gånger och då även stannat till vid polkagristillverkningen
Men vi har nog aldrig varit ner till vattnet, till själva Gränna pga att jag alltid kännt mig så stressad och bara vill komma till sthlm så fort som möjligt. Men om man planerar in att stanna där ett par timmar eller kanske till och med över en natt så är det ju en helt annan sak


Många bra förslag!
Hoppas på att det här kan bli en stor tråd med många guldklimpar