2013-05-11, 15:47
skunkjobb
Jag skulle själv aldrig tänka tanken att ta med mig mat utomlands även om jag varit i många länder där jag tyckt maten var sämre än i Sverige. Jag glufsar glatt i mig i alla fall och tänker att det är väl såhär det ska smaka i det här landet så kan man skratta åt det när man kommer hem och gräma sig lite mindre över att vi har det så förbannat kallt ibland.

Nåväl, jag var på resa med en extrem matfobiker för ett par år sedan. Vi snackar en kille som inte ens på hemmaplan har så varierad matsedel pga en äkta fobi. Hamburgare blir bara köttbiten och brödet, ingen sallad, ingen dressing. Han hade med sig både Bullens pilsnerkorv och konserverade köttbullar som nödproviant om vi inte skulle hitta McDonalds. Konserver är ju tungt per kJ och torrvaror är nog att föredra. Knäckebröd lät väl bra, kanske inte finns i Spanien förutom på IKEA men pasta kan du ju lika gärna köpa där. Lite pulversoppor kanske om du gillar det då jag inte har en aning om hur de spanska sådana smakar.

Lite tråkigt låter det för oss allätare men även de som är väldigt petiga med mat måste få åka utomlands.