2013-05-23, 17:05
Favoritgame
Ursprungligen postat av LeoMaheo
Tack för ditt svar! Jag läste någonstans att London-företag inte var intresserade av att intervjua någon som inte redan bodde i London, för att allt då blev så osäkert. (Skulle personen verkligen orka flytta till London? Men bor man redan där så...)

Men jag kan tänka mig att det är svårare att hitta duktiga mjukvaruutvecklare än, säg, duktiga affärsbiträden, så arbetsgivarna är väl beredda att anstränga sig lite extra. Kanske är det därmed rimligt att söka IT-jobb redan från Sverige trots allt.

Jag hade tänkt söka kanske 20 jobb från Sverige, och sen boka in 4-5 intervjuer (hoppades jag) och sen åka på dem (i London) och fortsätta söka på plats. (Vad tycker du?)


Absolut skriv dig på en London adress om du kan, mycket smidigare isåfall . Du kan ju också lätt åka över på intervju för en dag om du bor nära flygplats i Sverige. Börja som sagt skicka in några ansökningar och se om det nappar och ta beslut utifrån det.

Kan också vara bra att registrera dig hos jobagencies som kan hyra ut dig och rekrytera dig till olika ftg osv. Har själv en bekant som fick jobb i London på så sätt och han verkar trivas rätt så bra. Framförallt att hela världen öppnas med möjligheter på ett helt annat sätt än i Sverige.