2013-07-02, 22:56
SMP3ei
Ursprungligen postat av Readbooksedit
Marseille är en ganska svår stad att hitta arbete i. Till skillnad från exempelvis Nice eller Aix-en-Provence. Eftersom staden har hög arbetslöshet och obetydligt med turister så saknas de jobb som vanligen är enkla att få som restaurang, hotell mm.
Marseille har dessutom starka inslag av "klientsystem" (du får googla) fortfarande. Det är med andra ord vanligen genom kontakter. Min svågers bästa kompis morbror kan fixa ett jobb etcetera.
Var kommer din flickvän ifrån? Brukar som sagt vara bra att gräva där man står. Jag gjorde samma sak för drygt 20 år sedan och det gick finemang, men min fru kom från Marseille och har en stor släkt.


Okej, ja hon kommer från Aix men börjar studera i Marseille i September. Det är ju inte vansinnigt långt ifrån men vore ju ett plus att slippa pendla. Hon har inte en så stor släkt i Marseille, inte mer än låtsasfarsa och några vänner. Men jag förstår vad du menar, fungerar alltså lika som mindre städer här i Sverige, drygt.

Jag har varit i Aix, dom har ju mycket pubar osv, men det känns som där är det endast fransktalande personer de söker. Tänkte om det var mer internationellt i Marseille även fast vi pratar om Frankrike..

Tack!