2013-07-05, 13:40
Ursprungligen postat av swepie
Sevärdigheter, ställen man borde åka till, aktiviteter allt som en sådan resa borde innehålla.

Hur var de pubarna och folket?


Edinburgh castle och Holyrood Palace.

Utsiktplatser i form av Scott Monument, Calton Hill och Nelson Monument (monumentet finns på Calton Hill, som är en kulle centralt i staden) och så Arthur's seat.

Olika museum. Min personliga favorit är National Museum of Scotland, som har en hel del inom konst, teknik, historia och en del annat. Du finner till exempel det klonade fåret Dolly här. Jag gillade bland annat The Museum of Childhood och Scottish National Gallery också.

En del av charmen med Edinburgh är ändå att promenera längs Royal Mile. Det är en lång gata i gamla stan, men du kommer hitta många sevärdheter (St Giles cathedral, parlamentshuset, museum, Holyrood Palace, slottet etc) här, och det är lätt att gå in på någon sidogata och hitta något mer.

Djurparken och Botaniska trädgården finns också, och Our Dynamic Earth, Royal Yacht Britannia,Camera Obscura & the World of Illusion. Finns spökturer på kvällarna också. Det finns så mycket att göra där så kommer ni knappast vara uttråkade i staden och det finns alltid något att göra.

Pubarna var bra, och folket var trevliga.