2013-07-11, 19:18
Ursprungligen postat av Shepard25
Jag flyger till Bolivia i början av oktober och har sedan tänkt röra mig uppåt genom Peru, Ecuador och Colombia. Spontant känns det som många länder på 6 månaders resande, speciellt med tanke på att Argentina och Brasilien båda är riktigt stora länder.
Vilka länder som rekommenderas beror ju på vad ni vill göra och är intresserade av. Hur ser era preferenser angående klimat, intresse för kultur, äventyr, sol&bad ut osv?

Hostels finns det nog ingen anledning i att boka innan ni åker förutom möjligtvis för de första nätterna.
Budget beror helt på vilka länder ni tänker besöka, vad jag har förstått så är Argentina, Brasilien, Chile (och även Venezuela) avsevärt dyrare än resten. Jag har tänkt resa igenom fyra av de billigaste länderna tänker mig väl som max 10 000 kr per månad men har läst att en normal dagsbudget i länder som Bolivia, Peru och Ecuador ligger mellan $20-$35.tanken var att se dem stora sakerna i argentina o röra oss vidare pga budgeten, samma sak med brasilien. ang klimaten så vill man så klart ha lite värme spec om man ska vara vid havet. vi har ingen stress o vill uppleva det vi hinner upppleva. hinner vi inte med ett land så är det inte hela världen. vill försöka få in dykning, sufa, rafting och om det går att hitta fallskärms hopning! den ända riktiga kulturen jag är intresserad av är maten. vi är mäst ut efter att njuta av livet o dricka öl.
din budget värkar vara i ungefär den skallan jag räknar med också.
har du varit där innan?