2013-08-01, 02:47
Hejsan!

Jag ska åka ner till Sydafrika i februari 2014, och tänkte klämma in lite backpacking under min vistelse. Den första veckan ska jag spendera hos en kompis i Kapstaden, efter det planerar jag att resa runt i 2-3 veckor innan jag återvänder till Kapstaden igen. Det är min allra första gång i Sydafrika, för att inte nämna Afrika, så tänkte att jag genom denna tråden ska samla på mig lite tips och tricks för att få en så lyckad trip som möjligt. Jag skriver ner några punkter om det jag känner mig osäker på, så får du svara i mesta möjliga mån du kan. Kom gärna med andra historier och tips, även om de inte efterfrågas nedan!

-Hur långt kan jag, i ett bekvämt resetempo, förvänta mig att jag kommer? Har alltså 2-3 veckor till mitt förfogande och reser ifrån Kapstaden som jag sedan ska återvända till. Reser antingen i egen bil eller tåg/buss.

-Om tiden tillåter så tar jag mig gärna in i Lesotho, Swaziland eller något annat närliggande land. Hur bör jag gå till väga i så fall?

-Finns det några platser som du tycker att jag absolut bör besöka? Går gärna någonstans till fots och snorklar mer än gärna. Andra häftiga aktiviteter?

-Finns det några platser/områden/vägar som du tycker att jag, som 19-åring, bör undvika? Både vad gäller Sydafrika och kringliggande länder. Jag reser antingen ensam eller ackompanjerad av min likåriga kompis.

-Hur bör jag ta mig runt? Har läst mycket gott om BazBus, och deras hop on-hop of-biljetter verkar riktigt bra. Någon som har egna erfarenheter av detta?

-Finns det några krångligheter med att bila, eller verkar det precis så härligt som man kan tro?

-Hur mycket pengar kan rimligtvis gå åt under 2-3 veckors hostelboende/BnB och ordentligt ätande?

Som sagt, kom gärna med annat även om jag inte har frågat om det, samlar helst på mig så mycket info jag bara kan. Tack på förhand!