2013-08-07, 17:47
Weissmuller
Droger är tillåtna för personligt bruk (tillåtna mängder nedan) i Mexico, däremot är det förbjudet att köpa, sälja eller distribuera droger. Go figure.

Alltså: du får inte köpa droger heller. Det är lika paradoxalt som svenska sexköpslagen där det är tillåtet att sälja sex, men inte att köpa.

Jag skulle ta det piano med att köpa något starkare än braj. Blir man tagen under köpet - oavsett hur mycket kontakter man har - väntar en ganska dyr process för att bli fri. Dyr för att man måste antingen betala hutlösa mutor eller hyra in svindyra advokater. Man blir dessutom behandlad annorlunda som utlänning än som mexare. Svenska ambassaden måste i och för sig ge dig juridisk konsultation, men vid drogrelaterade brott är deras attityd mer än lovligt loj och ovillig. De kommer dock se till att besöka dig någon gång per år i fängelset.

Det man får ha, enligt lag:

Opium: 2 gr.
Heroin: 50 mg.
Cannabis Sativa: 5 gr.
Kokain: 500 mg.
LSD: 0.015 mg.
Metanfetaminer: 40 mg.

Man blir erbjuden droger när man går längst med gatan utanför nattklubbarna, osv. Spring Break är helt galet, och snuten är rätt vaken. De vet ju att för varje snubbe de plockar på beachen för offentlig urinering, offentligt sex, offentligt vadsomhelst som är förbjudet, tjänar de en hacka.