2006-07-01, 13:29
FuckMeThenLeave
Jag och tre kompisar ska i höst (någon gång mellan oktober och december (ca 2 månader)) åka till Asien och jag behöver lite tips och hjälp inför planeringen. Vi hade först tänkt åka till Peking från Moskva med transibiriska järnvägen och efter ett tag i kina ta oss över till Japan. Från Japan ta ett flyg ner till Vietnam sedan Kambodja och avsluta resan i Thailand. Finns det någon annan rutt som skulle vara bättre? Annars kommer mina frågor om varje land här;

Helsingfors, Finland:
Vi stannar i Finland en natt. Finns det nåt skoj i Helsingfors man bör se när man är där?

Moskva, Ryssland: Här tänkte vi stanna ett par nätter. Kan tänka mig att det är väldigt grått och risigt i oktober men vad finns det för sevärdheter som ändå kan förgylla en risig vardag? Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Moskva (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips?

Transsibiriska järnvägen: Något man bör tänka på här? Ge gärna tips på saker man bör ha med sig!

Peking, Kina: Någon som har varit i Peking under denna årstid? Vi hade tänkt att stanna i Kina under ungefär en vecka. Vad är det för väder där i oktober och november? Vad finns det för sevärdheter där som man bör se inom en radie av ungefär 30-40 mil. Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Kina (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips?

Resan över till Japan: Hur kommer man roligast, billigast och bäst över till Japan från Kina? Går det färjor dit? Hur åker man isåfall? Kan tänka mig att det kan vara lite problem att åka genom Nordkorea till Sydkorea för att sedan ta sig över med färja (hade nog annars varit ganska smidigt?)

Japan: Hur är vädret i Japan under denna tid? Vi hade tänkt stanna i Japan i ca en vecka. Vad bör man besöka? Hur många dagar ska man stanna i Tokyo? Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Japan (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips? Vi hade sedan tänkt flyga ner till Vietnam. Vad finns det för billigt flygbolag som flyger den sträckan?

Vietnam: Här stannar vi också i ungefär en vecka. Vilka ställen och städer ska man besöka här? Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Vietnam (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips?

Kambodja: En bekant har en kompis som brukar vara i Kambodja och cykla, han säger att det är väldigt fina miljöer. Finns det nåt ställe man kan tex. hyra mopeder och åka runt på? Alltså ett ställe där det är jättefina miljöer och vägar. Vilka ställen och städer bör man annars besöka här? Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Kambodja (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips?

Thailand: I Thailand kommer vi att stanna ett bra tag ca en månad. Vad har ni för tips om ställen och städer att besöka här? Helst inte nå väldiga turistorter då de är dyrare att leva i? I Thailand ska vi också ta dykarcertifikat, vart finns de bästa dykarställena? Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Thailand (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips?

Summering: Vi har lite tight budget ca 30 000 och vill därför att allt ska vara så billigt som möjligt. Tipsa gärna om olika lagar och sånt som man ska följa (Vi vill ju knappast hamna i tex. ett vietnamesiskt fängelse). Detta var väl allt jag kom på för tillfället. Alla tips är välkommna, posta gärna länkar till andra hemsidor som kan vara av intresse! Tack på förhand!