2013-08-25, 00:32
Panela
Ursprungligen postat av Shepard25
Vad jag förstått så om du vill leva billigt så är det i Sydamerika Bolivia, Ecuador och Peru som gäller. I centralamerika ska nicaragua, Honduras, El Salvador och Costa Rica vara billiga.


Enligt min erfarenhet är Bolivia sjukt billigt (var där 2011) och Peru är helt klart billigare än Argentina, Chile och de delar av Brasilien som jag varit i (Río, Saõ Paulo och Foss do Iguazú. I Nica är transport och mat sjukt billigt. Hostels kostar mellan 6-10 USD per natt (2012). Har aldrig själv varit i Costa Rica, men av de resenärer som jag träffade på i Nica som reste därifrån så lät det snarare som att det var ganska dyrt.

Vad jag förstått det så är säkerhetssituationen i Honduras just nu hemskt besvärlig (med undantag för öarna Útila och Roatán). Visst snackas det mycket och jag är en som ordar för att 90% av allt sånt är överdrivet om man har huvudet med sig, men jag har guatemalanska vänner som säger att det är bra mycket farligare än i Guatemala och då skulle tom jag dra öronen åt mig.

Guatemala är det jag kan bäst och då beror det ju väldigt mycket på var du är. Ska du ha eget rum i Guatemala City eller Antigua så kostar det väl en hundring natten eller så, men sedan känner jag till halvsunkiga hotell som ligger off the beaten track som kostar 25 spänn natten.

Nu inser jag att det här kanske blev lite off topic, men det kanske funkar som inspiration?

Lycka till