2013-09-03, 23:34
Charles26
Ursprungligen postat av Silvertejp2
Jag och min flickvän ska åka till Asien i vinter..

Jag är sugen på att se Cu chi tunnlarna och krigsmuseet, men undrar lite...

Andra sevärdheter?
Hur lång tid tar det till närmsta fina strand?

Och hur tar man sig lättast/billigast dit (och därifrån)?
Vi har tänkte resa runt i Thailand och ev kambodja (siem reap).

Billiga flyg eller finns där något bra tåg?

Alla tips, tack!


Kan du utveckla lite vad du är ute efter i sevärdheter? Personligen tyckte jag det var otroligt ballt att bara gå omkring i Saigon med den hektiska trafiken inte minst. Precis som Idiotsmurfen tipsade om, ta ett flyg till Phu Quok för bra stränder. Eller ta er dit långsamt genom båtresor på mekongdeltat. Det hade varit en kul upplevelse. Själv tog jag flyget och att man fick röka ombord var en upplevelse bara det tyckte jag. En polare reste genom mekongdeltat i Vietnam upp till Kambodja vilket kanske kan vara något för dig. Siem Reap är ingen vidare stad, Phnom Phen är bättre isåfall men inte heller mycket att hänga i julgranen. Om du åker dit är en sväng till Killing fields och tortyrhotellet en bra utflykt. Kombineras med en sväng till en skjutbana dessutom. Oklart varför. Sihanoukville är ett bra ställe. Finns fina stränder i utkanten av staden. Mycket backpackers.

Thailand kan du skita i tycker jag. Allt snack om att biran kostar 5 spänn och så vidare är inget annat än skitsnack. Sanningen är att det mesta som ligger vid kusten är som vilken charterresort vid medelhavet som helst. Mängder av tyskar skandinaver britter etc och med biergartens swedish meatballs etc på dom flesta restaurangerna.

I Vietnam får man faktiskt en bira för runt en femma och är framför allt ett mycket skönare land. Kambodja är också billigt och inte riktigt lika sönderexploterat som Thailand men dock med väldigt påpassande gatuförsäljare, tuktukchaffisar och "glädjeflickor".