2013-10-13, 00:56
Ursprungligen postat av Drullknull
Jag har köpt flygbiljetter för en 16 - dagars vistelse i Namibia nästa sommar. Det blir nästan uteslutande en resa med fyrhjulsdriven cab i öken, 8 nätter är helt och hållet planlagda för stjärnhimmeln, så jag kommer troligen bara hinna med några turistfällor. Vill vara själv, men kommer att unna mig en helg i Windhoek.

Varför Namibia? Öken är bäst för stjärnobservationer, sedan ligger landet en bit söder om ekvatorn, bra för de som vill se södra stjärnhimmeln. Namibia var mer intressant alternativ än Australien.


Namibia är fantastiskt med moderna vägar, låg kriminalitet och all service som en västerlänning är van vid. Dessutom en underbar natur och öken. Det går direktflyg med Air Namibia från Frankfurt. Jag har varit många gånger i Namibia och ser det som ett turistparadis. Windhoek för festande, Swakopmund och Walvis Bay för mer relax. En enkel bilresa mellan orterna.

Men det är få svenskar som hittar dit. Swakopmund kryllar av turister, många backpackers från hela världen. För stjärnskådning så är det givetvis perfekt. Jag har vandrat i utkanten av Swakopmund och det finns ingen ljusförorening att tala om, kolsvart himmel med miljoner stjärnor. Inte för att jag kunde speciellt många stjärnbilder i södra hemisfären

Nä avsaknaden av svensk turism är en gåta för mig, men övriga europeér finns det gott om.