2013-10-13, 11:14
Moltas666
Ursprungligen postat av Lobengula


Men det är få svenskar som hittar dit. Swakopmund kryllar av turister, många backpackers från hela världen. För stjärnskådning så är det givetvis perfekt. Jag har vandrat i utkanten av Swakopmund och det finns ingen ljusförorening att tala om, kolsvart himmel med miljoner stjärnor. Inte för att jag kunde speciellt många stjärnbilder i södra hemisfären

Nä avsaknaden av svensk turism är en gåta för mig, men övriga europeér finns det gott om.


Intressant frågeställning. Södra Afrika ligger långt från Sverige, då ska man tänka på att redan Kenya ligger långt från Sverige. Jag tror med andra ord att avståndet kan ha betydelse när man som researrangör planerar resor. Många resenärer tycker att avståndet till Turkiet och södra Italien är tillräckligt långt.

Det är skillnad mot Thailand som säljer sig självt. Thailand har blivit ett välkänt turistmål och även många som aldrig har varit i Thailand känner till en del om landet och turismen där.

Backpackers är inte lika noga med avstånd som vanliga turistresenärer eftersom backpackers har en annan attityd till resandet. Backpackers är ofta yngre och har inte blivit lika låsta i sitt resetänkande som äldre resenärer.

Sen kan man fråga sig - hur populärt är Kamerun och Tchad som jämförelse?

Det är också lite speciellt med de östafrikanska safariresorna. Dessa är välordnade och strukturerade, den inhemska befolkning som turisterna träffar är antingen hotellpersonal eller personal som direkt är knutna till safarin. Liten risk för oönskade kulturkrockar med andra ord.

Lite så här tänker jag. Det finns en hel faktorer som har betydelse.