2006-07-17, 15:07
Ursprungligen postat av pretending.
Jag börjar bli hyfsat trött på allt här hemma. Mitt liv känns som en loop, jag gör samma sak varje dag, i samma miljö, så därför funderar jag på att flytta utomlands (i ett par månader bara).

Det skulle vara skönt att hitta ett land där det är varmt och skönt, man bor billigt och kan hitta enklare jobb under en period. Liknande en semester, fast längre och med jobb. Såg en dokumentär-serie på TV där ett par britter jobbade åt en kille som anordnade krogrundor, något sådant jobb är vad jag tänkt. Plocka apelsiner/bananer/citroner m.m skulle också kunna fungera. Enklare sysslor, om ni förstår. Servitör, butiksjobb, vad som helst.

Var ska man bosätta sig om man flyttar utomlands? Ska man ordna allt sådant redan från sverige, eller kan man resa dit och sedan börja leta jobb och boende? Jag har ett startkapital på 11.000kr, antar att det är lite väl lite men så är det. Hur är det att komma dit ensam utan någon att prata med? Lätt att träffa vänner?

Någon som har förslag på länder/ställen som är bra för detta ändamål?
Jag har en kusin som jag tyvär inte har så bra kontakt med, han är ute just nu och reser jorden runt, han arbetar sig fram.

Jag är duktig på att skriva/förstå engelska, men att prata går lite hackigt (beroende på nervositet), fast jag antar att det är en vanesak.

Någon som har erfarenhet såna här resor får mer än gärna berätta lite om hur det var osv.

EDIT: USA ser jag som ett alternativ till solställen. Min moder
föreslår norge, men det är absolut inte vad jag tänkt mig.

Jag förstår hur du känner. Jag kände på samma sätt, och jag flyttade till Filippinerna mycket pga det. Mer om det i den här tråden. Om du nu skulle se detta som ett alternativ, kan du bo väldigt billigt i ett boarding house för så lite som 15 kr per natt. Väldigt spartanskt, men det kan vara ett alternativ om du har lite pengar. Lönen är inte så fet, dock.

Ett annat alternativ är franska rivieran. Det är betydligt billigare att åka dit, men dyrare att leva där. Det finns en del svensk ungdomar som bor och jobbar där. Jag har träffat på en del svenskar i antibes och juan les pins som ligger nära nice.

Ett tredje alternativ är ju att jobba som bartender eller liknande på något festresemål, aya napa eller något. Slutligen kan du ju alltid åka till en kibutz och jobba om du är allmän miljömupp och kommunist, men det hoppas jag att du itne är.