2013-11-09, 21:57
MrWeHo
Personligen skulle jag köra på hostels. Det är som ett motell, men med fler möjligheter att leva billigt (min erfarenhet) samt att det endast är tillåtet för turister (så man träffar massor av människor från hela värden samt andra delar av US som vill uppleva något nytt då alla är på semester mer eller mindre).

Billigt boende hittar du givetvis i Las Vegas, men å andra sidan lär du bli hustlad på stålarna på annat håll - det är så staden fungerar.

Någon skrev 2 månader, och där kan jag hålla med, men inte av samma anledning. Maten är DYR i US, vet inte vad folk får för sig. Pizza för 2-3 usd är till 99% en slice. Vatten måste man köpa, mobil tjänar man på att köpa (typ kontantkort tele med fria samtal och internet, du kommer behöva det som fan), SOS försäkring. US är inte likt Sverige eller europa på något sätt, alkoholen kostar mer än i Sverige, mediciner kostar 10 ggr så mkt och för att säga något om NY så är risken stor att att du bara blir en vålnad bland alla människor. Personligen är jag bara i NY för att kolla alla overdeliga föreläsningar på NYPL, annars är det bara dyrt och drygt efter nån vecka.

För 30 K (ej biljett inräknad) hade jag landat i FL, hyrt en äldre men större bil och kört I-10an hela vägen till LA, med stopp längs hela vägen (eller från LA till FL). Har du inte körkort finns det buss och tåg pass för olimiterad färd i 7, 15 och 30 dagar nästan överallt. Och för sakens skull, lär dig lite US slang, det du hört på TvŽn är inte som folk i allmänhet pratar, utan du kommer nog vara vilsen med tv och skol enelskan.