2013-11-10, 07:15
freenz
Ursprungligen postat av MrWeHo
...

Någon skrev 2 månader, och där kan jag hålla med, men inte av samma anledning. Maten är DYR i US, vet inte vad folk får för sig. Pizza för 2-3 usd är till 99% en slice. Vatten måste man köpa, mobil tjänar man på att köpa (typ kontantkort tele med fria samtal och internet, du kommer behöva det som fan), SOS försäkring. US är inte likt Sverige eller europa på något sätt, alkoholen kostar mer än i Sverige, mediciner kostar 10 ggr så mkt och för att säga något om NY så är risken stor att att du bara blir en vålnad bland alla människor. Personligen är jag bara i NY för att kolla alla overdeliga föreläsningar på NYPL, annars är det bara dyrt och drygt efter nån vecka.

...


Vad svamlar du om? Eller snarare - vad jämför du med? Inte Sverige iaf...

Alkoholen är dyr i USA? Vartdå?
Bland de dyrare drinkarna i NYC kostar uppåt $17, men då får du en riktigt bra drink, inte nån jävla redbull vodka vilket är ungefär kompetensen i sverige...
Billiga drinkar på en dive bar kan du få pröjsa $6-7 för, på Manhattan. Öl och vin är även de självklart betydligt billigare.

Gatumat, food trucks kan man köpa mat på om man vill leva budget, kostar en sådär $7... och många av ställena är rejält bra, särskilt food trucksen. Finns även en del väletablerade street carts.


Om du däremot jämför med något u-land så har du givetvis en poäng.