2014-01-20, 21:50
Germanofil
Om du är rookie så är nog Uzbekistan ett bra land att börja i. Det lokala språket kan vara lite småknepigt men de flesta talar hyfsad ryska så det är inga problem. Billig sprit dessutom.

Den bästa rutten bör vara med buss/lastbil över till Kirgisistan där du kan uppleva coola saker som getslakt eller att springa naken genom ett fält med vild cannabis (man blir faktiskt stenad, kroppen kan ta upp THC genom huden).

Därifrån är det inte långt över till Kina men tänk på att gulingarna har problem med muslimska upprorsmakare där i krokarna så ligg lågt och vifta med svenska flaggan/passet om du är babbe. Kineserna i den regionen kan knappt mandarin (vilka barbarer!) men det brukar funkar att förklara lite "med händer och fötter" och vifta med sedelbuntar så att de ska förstå att det är risbrännvin och horor man främst är intresserad av. Försök att hitta en bra guide som kan ta dig genom Gobiöknen vilken helt klart är en av Asiens höjdpunkter. Se upp för hägringar bara!

När du kommit ut ur öknen så bör du vara på mongoliskt territorium men de är ganska softa när det handlar om illegala invandrare, man kan t.o.m. få gratis tandvård har jag hört. Roa dig ett par veckor på stäppen med diverse jakter till häst och ta dig sedan tåget från Ulan Bator till Peking.

Peking är en perfekt bas för att utforska regionen men skippa de överreklamerade turistgrejerna såsom muren och den förbjudna staden. Nej ta dig istället till byarna i nordöst som bjuder på vacker natur och god mat såsom hund och råtta. Härifrån kan du även ta en dagstur in i Folkrepubliken Korea som ju är en frihetlig och välkomnande välfärdsstat värd namnet (ignorera väst-progaganda om saken).

Ta dig sedan söderut genom Kina och avsluta resan i exotiska Myanmar. Akta dig dock om du är en filosofisk skallig tjockis. Regimen där gillar inte munkar något vidare men om du nöjer dig med det vanliga (risbrännvin och horor) så är du välkommen och flygplatsen därifrån du flyger hem till Svedala är i sig en arketektorisk sevärdhet.

Trevlig resa.