2014-02-01, 22:08
Swedeheart
Ursprungligen postat av jamescarter|Â…Eftersom de är såpass unga så har dem tänkt att [b
köpa bil i New York(för omkring 40.000kr) för att sedan sälja den i slutet av resan, men när jag bodde i USA för ett par år sedan så har jag för mig jag blev tvungen att registrera min adress och har även läst att det behövs när jag sökt lite, finns det något sätt man kan köpa en postlåda och få en adress t.ex.?...

Försäkring: hur löser man en försäkring till bilen bäst? Skulle vi här hemma kunna försäkra bilen på något sätt så det täcker USA också eller hur skall dem gå tillväga?...
Mvh JC


Hur gamla är de? Är de under 25 så kan du räkna med att bilförsäkringen kommer att kosta mycket, och jag vet inte hur de hade tänkt fixa det eftersom de inte bor här i USA. Och innan man ens kommer till biten med försäkringen, hur hade de tänkt registrera bilen? Man måste ha en fast adress, och den adressen måste man bevisa med antingen ett körkort, eller två typer av räkningar som visar adressen (typ elräkning, eller liknande).

Så det enklaste är faktiskt att hyra bil. Men vill ni försöka med krånglet att försöka köpa en bil, OCH sen försöka sälja den, go for it, jag skulle dock aldrig rekommendera att nån gör det för den här typen av resa. Andra fördelar med hyrbil är ju också om det blir nåt krångel med bilen så är det bara att köra till närmsta hyrfirma och byta ut den.

OT - Snälla!! Om man inte kan skilja på DE och DEM, skriv då istället DOM. Det är så jäkla jobbigt att läsa text med de/dem fel.