2014-05-13, 01:07
Spackelackan
Ursprungligen postat av SonyErection
Du tror alltså 5 mil är max? Om vi säger att vi går upp klockan 5 och går till klockan 20. Det är 15 timmar, borde man inte hinna 13 mil på det? Det är ingen bergstärräng heller ju utan vägar. Hur långt kunde du gå som längst? Har du andra bra tips? Något som man borde ha med sig/inte ha med sig?

Hinner gör man nog om man klarar att gå för full maskin i femton timmar, men sedan så är det ju även en fråga om orken. Ben blir trötta och packningar har en otäck tendens till att bli tyngre och tyngre ju längre man går. Tretton mil per dag är långt över kustjägarnivå och jag tror nog ni har varit litet för optimistiska där.

Ett bra tips är att ni tar en kortare tur innan det är dags för den långa färden. Testa att packa ryggsäckarna med det som ni skall bära på den långa färden och testa att knata fem mil. Då får ni en bra indikator på hur långt ni kan vandra per dag.

En sak som ni kan göra för att lindra packningsplågan är att skaffa fram någon sorts dragkärra. Underlättar mycket, plus att ni kan släpa med er mera käk. En annan grej som ni bör tänka på är att man inte får tälta hursomhelst i Danmark då danskarnas allemansrätt inte är som våran.