2006-08-30, 21:57
N.Y.C Financial
Hoppla! Här har det regnat in inlägg medan jag varit borta!


Ursprungligen postat av Kupsan
Alla städer är likadana, när du har varit i en så har du varit i alla och du börja bara må sämre ju mer du ser.


Det är ju lite det som är syftet med resan. Inte att må dåligt, men se om det där stämmer. Om det är så deprimerande, grått och blött som alla säger. Personligen tror jag det inte.

Ursprungligen postat av ksv
Vill ni ta den resrutten skulle jag föreslå att ni skippar det där med bilen.
Resrutten kan för all del vara intressant, men vill ni köpa en billig bil, resa och sedan sälja den, är nog USA mer lämpligt.


Bilen, ja. Tänk att ett plåtskrälle kan ställa till med så mycket bekymmer och huvudbry.

Fast USA blir det bestämt inte. Här skall frossas!

Ursprungligen postat av Så här är det
Sluta tjata om USA. Hjälp dem att genomföra sin resa istället, och speciellt när den ena ska bo i USA i fyra år.

Ordna köpare av bilen i Ryssland innan ni reser iväg. Om ni vill ha en billig resa så ska ni naturligtvis välja Ryssland men skippa NordKorea eftersom man får betala en massa pengar till landets resebyrå. Ett alternativ kan vara att åka tåg till ryska gränsen och köpa en bil i Ryssland. Ni måste väl förstå att det blir en massa byråkratiskt krångel om ni säljer en svensk bil i Ryssland


Jag tror att det blir lite väl omständigt att fixa köpare och hela baletten innan vi åker. Dels för att vi nog inte vet riktigt när vi kommer fram till Moskva, men också för att när vi säger skruttbil, menar skruttbil. Tanken var att sonika ställa den i något gathörn och sälja till högstbjudande. Vi talar ju inte om några jättesvidande förluster.

Och jodå, nog har tanken att den ryska byråkratin inte är att leka med, gnagit i bakhuvudet. Men förhoppningen har varit att folk kanske är mer benänga att kringgå den därborta, än i gamla Svedala. Handskak och pengar i handen och bilen är din. Men det är med andra ord inte riktigt så?

Det där med Nord-Korea lät inte bra. Inte alls bra, faktiskt. Du har inga uppgifter på vad de kostnaderna kan ligga på?

Ursprungligen postat av mishima
Det ska finnas en park i Baltikum där de har samlat en massa statyer från kommunisttiden.

Edit: Stalin world heter det och ligger i Litauen.
http://www.balticsww.com/stalin_world.htm


Det här var riktigt häftigt. Dock är ju frågan om det inte ligger lite för avsides. Är det förresten stället där de filmade Goldeneye?


EDIT: Och att köpa bilen i Ryssland är väl inga problem i sig. Men det vore bra att få sig en prisbild innan man ger sig av. En rysk motsvarighet till blocket, kanske? Finns det?