2014-06-27, 22:28
housepussy
Ursprungligen postat av rutersju
Hej!

Jag har av någon outgrundlig anledning snöat in mig på Balkan och funderar nu på en liten roadtrip till länderna där. Jag tänker mig då Slovenien och Kroatien (hör dom till Balkan?.. ja ja..) men kanske framförallt Serbien, Kosovo, Albanien och Bosnien. Jag är inte framförallt intresserad av att sola och bada, utan jag vill få en inblick i kulturen, historien, sviterna av kriget, maten, folket, livet... Så då över till frågan:

1. Har ni någon uppfattning om hur det är att resa som två tjejer på Balkan? Och då syftar jag just på bilsemester och kanske inte i de mest turisttäta orterna. Jag har ingen riktig koll på hur kvinnosynen på Balkan ser nu. Något man kan tänka på? (Observera att jag inte vill dra igång någon diskussion om feminism eller kritisera avvikande värderingar i den här tråden. Låt det förbli sakligt)

2. Vet ni hur det funkar att hyra bil i något lämpligt land på Balkan? Vilket land skulle ni rekommendera att hyra i? Någon negativ person försökte tuta i mig att stöld- och inbrottsrisken var stor. Ligger det något i det?

3. Vad får vi inte missa i form av trevliga platser bortom största turiststråken?

Hoppas på bra råd och tips!


jag & min polare har precis kommit hem från montenegro. vi passade på att resa runt till albanien, kroatien & bosnien med. montenegro, kroatien & bosnien var hur lugnt som helst men albanien var lite skumt. jag & polaren blev under ett ögonblick förföljda av några personer så vi blev tvungna att röra på oss. enligt vår reseguide är det mycket knarksmuggling från albanien vid gränstrakterna mot montenegro. alla albanienreggade bilar kollas nogrannt vid gränsen.
naturen är fin i bosnien och vid shkodersjön på montenegrinska sidan. både bosnien & montenegro ligger efter kroatien & slovenien men å andra sidan har naturen bevarats bättre.

jag tror att det ska kunna gå bra att hyra bil och åka gränsöverskridande. åk däremot inte med hyrbil till albanien.