2014-06-27, 23:23
housepussy
Ursprungligen postat av rutersju
Bra tips, då ska vi undvika att iaf hyra bil i Albanien.

Ni var inte inne i Serbien då? Fanns det någon anledning att ni skippade det? Bökigt att köra dit eller nåt?Var det mycket gränskontroller mellan länderna? Eller kan man åka fritt som säg mellan Sverige-Norge? Vad möter man för attityder som turist?


det finns gränskontroller men det är inga problem vid gränsövergångarna, allt går smidigt till. se till bara att ha med passet. det uppstod lite strul vid gränsen mot albanien. vår minibusschaffis gav den albanske gränsvakten 5 euro för att gränsvakten inte var nöjd med något.

montenegro är ett bergigt land med slingriga vägar, det finns knappt någon motorväg. vi valde bort serbien just för att det var bökigt att ta sig dit. hade vi stannat längre hade vi säkert åkt till serbien. jag och polaren hade bara en vecka till förfogande men vi lyckades ändå att klämma in kroatien, bosnien & albanien från vår utgångspunkt i montenegro.

människorna i montenegro och bosnien är mottagande. jag upplevde inga fientliga attityder. vad som var problematisk var att infödingarnas kunskaper i engelska inte var de bästa.
jag har ingen erfarenhet av kroater för jag & polaren var enbart i dubrovnik. dubrovnik är en riktig turistfälla och om jag har förstått dig rätt är du inte intresserad av turistfällor.