2014-08-15, 22:36
Cauvie
Ursprungligen postat av WLHS
Tack för dina tips Cauvie, har du varit mycket i Ryssland? Den informationen jag har fått fram är ganska knapphändig. Men man tåget verkar gå via St Petersburg - Petrozavodsk - Kandalaksha - Murmansk. Dock har jag just nu ingen aning om hur dragningen av rälsen ser ut. Så det kan mycket väl finnas fler intressanta stopp på vägen. Det verkar som att det finns en möjlighet att tåget även passerar Novgorod. Men jag tror inte att tåget passerar Yaroslavl, eller är åtminstone ytterst osäker på om det går en sån omväg.

Tipsen om vikingastäderna var mycket intressant. Jag är väldigt historieintresserad framförallt när det kommer till svensk historia samt andra världskriget. Anledningen till att jag väljer att åka tåg grundar sig mycket i att jag vill uppleva det verkliga Ryssland. Både vad det gäller kultur och historia, sen vill jag naturligtvis se de vanliga turistfällorna på vägen också.

.


Nej, jag har aldrig varit i Ryssland men en dag ska jag dit, en tågresa i landet som du gör hade inte varit fel, men det hade vart fräckt och bila till Ryssland via Estland/Finland och göra egna stopp vid olika platser och städer som intresserar men tåg är inte helt fel heller! En liten 'roadtrip' som man säger.

Som jag trodde, alltid något att göra ett stopp i Ryssland 2:e största stad och Petrozavodsk en stad jag känner till mindre om men om tåget passerar Novgorod så ta chansen som svensk, den staden har en riklig svensk skandinavisk historia och flera element ifrån den tiden finns kvar än i dag kan jag tänka mig. Jag är också historie intresserad, i svensk historia och såväl Rysk historia som ligger djupt i mitt hjärta!

Har du kunskaper i det ryska språket om jag mår fråga? Engelskan är inte så värst levande i Ryssland som här i Väst.