2014-09-04, 19:23
christery
Inga problem med att slipp a buss. Ta tåget

Men visum triple entry till Indien och sen får du välja mellan nepal eller sri lanka innan du tar dig till kolkata och flyger över till BKK. Lufsa runt norröver och kika på kambodja och vietnam om det är vettigt väder.

Tillbaka till bankok och sen indien igen innan du tar flyget hem.

Billigt att flyga till indien tycker jag och tåg på natten tar dig distanser utan att betala för hotell.
Ska du vara vara några månader så anar jag att du inte skall försöka stöka igenom allt för många länder. Men en avstickare som tex kambodja+vietnam gör ju att du får spendera ett par veckor i dom länderna i alla fall. Kolla visum, så du vet vad du gör och vad det kostar+hur länge du får stanna.
Men du kan spendera 6 månader i Indien eller Thailand utan att ha sett landet om du nu tar det lite lugnare. Tja, du måste ut ur thailand efter 3 om du har ett single, eller ut och tebaks med ett double visa.

Annars kan du ju bara landa med under 1 dygn i varje land, en snabbtur genom stan närmast flygplatsen och sen sticka till nästa. då klarar du ju lätt 15 länder på en månad och kan säga att jag har minsann varit i.... Räknas det att bara landat i landet så kan du ju klämma in resan med Quatar eller Emirates så får du lite extra länder på transiten åxå. Aeroflot på vägen hem så har du sett ryssland åxå.

Jag lägger hellre tid i samma land (om jag trivs) och snokar runt lite. Kanske testar ställen dit turister inte reser till så ofta.

Det är väl bara jämföra med Sverige, en dansk som varit över bron en dag - jag anser inte att denna har sett Sverige, en del av landet såklart. Men norrsken, slalom, skärgården, sol och bad blir lite svårt att få till i Sverige om man inte stannar lite längre tid eller kommer hit flera gånger.

Så är det i dom flesta länder, men turligt nog så har dom du siktar på inte så många årstider så man kan fuska lite.