2014-09-10, 03:10
kaffehoran
Ursprungligen postat av mj1990
Lånar tråden lite Undrar också när det är bäst att åka till Island /Reykjavik för just party och festande?
Det känns som sommaren borde vara bäst, men de kanske är ute och svänger året om som vi svenskar?
Har i vilket fall som helst hört mycket gott om Islands uteliv och fina natur.


Ursäkta det sena svaret, allihop. Reggade ett konto men blev tvungen att vänta medan det aktiverades och glömde bort tråden.

Det enda man behöver tänka på är väl att ladda ner en valuta-konverterings app innan man åker iväg. Den isländska kronan är lite bisarr men man känner sig som en miljonär när man väl är där om man betalar kontant.

Och angående festande så kan jag rekommendera att ni kikar in Iceland Airwaves som snart drar igång igen. Riktigt gemytligt i och med att det är konst och musik nästan 24/7 i några dagar. Annars så finns det MASSOR av alternativ (se: turistfällor) till resemål man kan göra via alla broschyrer som finns vid de flesta hotell. Oftast är det bara att säga till i receptionen vad man vill göra så löser de resten.

Det finns en rutt som heter The Golden Circle som innefattar Gullfoss, gejsrarna (bara Strokkur som är aktiv tror jag), lite historik om hur allting startade och en vacker plats kallad Þingvellir som ligger där kontinentalplattorna skiljs åt.

Någonting jag kommer prova på i år är att hyra en bil då det finns massor av ställen som verkar vara trevliga att besöka. Det är nog någonting man vill göra på sommaren då vädret är bättre. En Isländsk vinter är lite mildare än våra svenska sådana men det kan snöa/regna i sidled vilket är rätt tufft.

Men som sagt så finns det massor av saker att göra/se, oavsett om man vill ut och kolla på valar eller dricka öl med Islands Hells Angels på Amsterdam. Så kika in https://www.re.is/ då alla hotell är anknytna till det och de hjälper dig mer än gärna att styra upp äventyr.