2014-09-11, 19:36
Neroxx
Jag var i Gambia 1998 om inte minnet sviker mig helt på årtalet.

Det var en trevlig resa, jag åkte med min familj som var två systrar och föräldrar varav ena systerns dåvarnade pojkvän var med.
Bodde då på ett av vings hotelkomplex, helt in murat med privat strand.
Om man ville så behövde man inte ens lämna hotelet bortsett från resan till flygplatsen.
På stranden som var en långstrand på säkert någon mil fanns det vakter som gick och såg till att ingen obehörig kom dit.

Jag har två minnen som är rätt härliga från denna resa. (Har mer men tre som är av värde)

1,Vi bekantade oss med en personal på hotelet som jobbade som trädgårdsmästare, han bjöd med oss hem till honom för att äta lite mat och ha det trevligt utanför jobbet.
Hans hus var bra standard med tanke på området, men vi skulle klassa det som ruckel.
Kommer inte ihåg vad som bjöds på, men det var en hel del rätter och dricka.
Han hade fru och 5 barn, kvällen var riktigt underhållande med mycket dricka och musik in på småtimmarna.

2, Ena dagen så skulle mina två systrar flätta håret ungefär två kilometer bort från hotelet, läget var på stranden så att ta sig dit väldigt simpelt, en två kilometers promenad på stranden.
Jag och systerns pojkvän valde att inte närvara utan spelade dart med ett gäng skottar och spelade dart på stranden.
Efter ett par timmar så valde vi att bege oss bort till systrarna för att se hur det gick för dem.
När vi kommer halvvägs dit så möter vi trädgårdsmästaren från historien innan, vi stannar och snackar lite skit och frågar efter ett tag om vi vill se krokodiler, klart man vill det.
Det tar cirka 20 minuter att promenera ditt vi ska, vägen dit går igenom ett kvarter som är av den sämsta standarden jag skådat i mitt liv, "husen" är av plåt och extremt små, inte mycket kvadrat där inte och allt är väldigt packat.
Kommer fram massa barn och vill hålla handen på oss medans vi går och pratar, jag minns att jag hade tofflor på mig och att jag även bar strumpor i dessa vilket var en underhållande sak för barnen.

Väl på plats var det ärligt talat inte så speciellt som man hade intalat sig att det skulle vara, var väldigt varmt vid tidpunkten och krokisarna låg mest still och gjorde inte mycket väsen av sig.
När vi bestämde oss för att lämna stället så frågade trädgårdsmästaren ifall vi ville lära oss att spela lite bongatrumma, klart man ville det...
Lämpligt nog så kände han någon som bodde precis intill detta (Ja, ett av dessa plåtruckel).
Vi klev in och gick ut på dess "uteplats", en väldigt liten plats på en jordhäll med plats för ett bord och åtta stolar.
Runt bordet satt en samling av snubbar med bongotrummor redo, vi börjar lira och har det rätt skoj faktiskt.
Efter någon timme drygt så kommer det in en snubbe som ser relativt hög ut (skulle visa sig att så var fallet), han tar fram en egenrullad cigg och börjar poffa, han skickar den vidare och till slut är det min tur, jag avböjer vänligt men bestämt och förklarar att jag har egna vanlig cigg.
Var kvar kanske 1-2 timmar till och fortsatte och lira innan vi tackade för oss och begav oss hemåt.