2014-09-23, 18:55
DrSvenne
Hmm Ade Adepitans dokumentär om polio vaccinering i Afrika, Nigeria, Kunskapskanalen, "Mot Polio till varje pris" en rätt så hård verklighet. Tex Boko Haram terroriserar alla sjukvårdsinsatser som sker i deras område. Obegripligt korkat, men Shekau är ju inte precis den vassaste kniven i lådan, han tror bla att Jorden är platt och att all västerländsk medicin är "witchcraft".

Sen "Konsten att överleva" av en fransk filmare, Kunskapskanalen en del avsnitt om Angola mfl länder.

Sen finns det dokumentärer om Afrikas albinos, dvs negrer som inte har något hudpigment, de är vita i skinnet. Kunskapskanalen, Tyvärr så är det så att häxdoktorer där tror att albinos är extra magiska, och mördar dem med jämna mellanrum för att med likdelarna koka ihop häxbrygder, användes som häx-medicin.

Sen finns det Ross Kemps doku-filmer om bla våldet i Sydafrika, Nigeria, Sierra Leone mfl, kanal 10. Ross Kemp gör bra filmer om gäng-kriminalitet mm, Afrika-avsnittet är inriktat mot det

Men även om de häx-bränningar som händer då o då där.

Sen finns det serien "Megacities", med ett avsnitt om Lagos, Nigeria, helt otroligt sanslös slum, nästan värre än Mumbai (och jag har sett slummen i Mumbai med egna ögon).

Flera dokumentärer finns om könsstympning (Kunskapskanalen mfl), en del vedervärdiga såna.

Men det är ju emot PK-maffian här i Sverige att överhuvudtaget diskutera sådant, rasistkortet dyker upp som en joker direkt, "end of discussion".... Lättast om de kan vinkla det till att det är USAs o Israels o Kolonialismens o "Vita mannens" o Klimatets fel ?

Ang kolonialismen så kom ihåg att sedan 1970-talet negrerna hanterat sina machetes, pilbågar o AK47-or själva utan inblandning från vita. Det vore väl konstigt om de inte lärt sig något av det under tiden, men det är som det är, det är stamkrig där då och då. Och främjat en våldskultur etc.

Det finns ju även mera positiva dokumentärer, tex "Konsten att överleva", och en del stam-dokumentärer som är väldigt bra, men de jag glömt vad de heter.

En annan om illegal noshörnings-jakt, de jagar tjuvjägare, rätt intressant. Ibland så flyttar de också på noshörningar, ganska komplex operation, mycket logistik.