2014-09-25, 09:07
Det första problemet med TS resrutt blir eventuella visum. Håller man en så pass hög takt har man kanske inte tid att söka visum under resans gång, utan måste i så fall se till att allt är avklarat innan man reser hemifrån. Bara till Indien tog det mig t.ex. över 3 veckor att få mitt visum! Kina, Bangladesh, Burma kräver alla visum som man måste ordna före inresa. Resan bör planeras så att man ansöker om rätt visum (t.ex. double/multiple entry vid behov).

Nästa problem blir rent transportmässigt. Det är inte möjligt att göra detta med buss. Vissa länder, t.ex. Burma har väl i princip stängda landsgränser och man måste flyga in. Australien, NZ, Indonesien, Filippinerna, etc, självklart blir det flyg dit.

Nöjer man sig med att flyga runt ser jag inga fel i TS resrutt. Varför är det fel att besöka 10 städer i 10 olika länder under en månads resa? Visst, man lär inte känna varje land i detalj, men är det nödvändigtvis målet för alla? Många tycker det är ok att besöka 10 städer inom ett och samma land under en resa. Har man då lärt känna varje stad i detalj? Borde man inte stanna hela månaden i en och samma stad? Eller stadsdel till och med?