2014-11-05, 15:02
Ursprungligen postat av RallarKalle1
Hejsan!

Lånar denna tråd lite då det känns onödigt att skapa en helt ny.
Är lite sugen på att "backpacka" i Asien.

Vill besöka lite olika länder men inte flänga runt för mycket så det blir stressigt.
på en ca 6 månaders period eller något åt det hållet är det rimligt/lagom att Besöka Thailand,Vietnam,Laos och Kambodja?
Dem ligger relativt nära varandra. Tänkte mig kanske 1 månad i varje land förut Thailand där man kanske lägger den resterande tiden alternativt i det land man trivdes bäst i/vill se mer av själv då?
Vad tror ni om det? Blir det stressigt? Kan jag klämma in något mer land som inte är så krångligt/dyrt att ta sig till när man väl är där nere?

Burma är det något att ha? Skulle inte ha något emot att bara glider över att tag för att se hur det är där, om det inte är för krångligt med visum och så.

Är det jobbigt/dyrt att resa tillbaka till tex Laos om man trivdes bäst där och är längst ner i Thailand?
Det jag menar är bör man köra av en rejäl tid när man väl är på den sidan eller är det no big deal att komma tillbaka om man törstar efter mer av det landet så att säga?

Många frågor, hoppas ni förstår hur jag menar.
Tack på förhand // Rallarkalle


Absolut, det är klart rimligt! Skulle inte säga att du behöver stressa, men du kommer inte hinna "se allt". Det behöver man en livstid för. Bara visumprocedurerna löser sig ska det nog inte vara några problem och du kommer ha att göra!
Du kan ta dig i stort sett var som helst i SoA billigt då det är världens billigaste flygområde. Malaysia, Burma, Filippinerna, Indonesien etc. Bara att välja och vraka.

Har inte varit i Burma själv, men har bara hört positivt om det av dom jag känner som varit där. Tycker absolut du ska åka dit om du får tid!

Nej det är vare sig krångligt eller dyrt. Att ta sig från södra Thailand till Norra eller Laos. Jag har själv åkt tåg från surat thani till Chiang mai och därifrån buss in till Laos. Går även att flyga om man känner för det. Inga stora summor på något av alternativen.