2014-11-06, 10:26
Ursprungligen postat av hejsmj
Hej!

Nu är det så att jag och min syster har tänkt att åka en sväng och se lite annat här i världen, och skulle därför behöva lite hjälp från er.
Som rubriken lyder är tanken att dra i två till Nya zeeland, Australien, Fiji och Filippinerna. så frågan är: Har någon av er varit på någon liknande resa? Vad ska man räkna på att allt går på? Är två månader för lite? Vad ska man prioritera?

Alla svar är en hjälp på vägen =)

Jag tycker det behövs åtminstone tre veckor i Nya Zeeland. Det finns mycket att se där, och ni behöver besöka båda öarna. Annars missar ni NZ.

Har ni tid, så skulle jag även rekommendera er att flyga till Niue, när ni ändå är på Nya Zeeland. Det går ett flyg i veckan, och är en av få platser i världen där man kan snorkla med valar. Man kan endast flyga dit från Auckland, men om ni ändå är där så är det en riktig upplevelse. Trevlig lokalbefolkning, och nästan inga turister.

http://www.niueisland.com

Jag är inte speciellt imponerad av Fiji. Det är billigt, och många i Australien åker dit på semester. Lite av deras Mallorca. Det är möjligt att de yttre öarna, med färre turister är bättre. Jag har haft "vägarna förbi" Fiji vid två tillfällen, och främst varit i Nadi och Suva, vilket inte är mycket att se. Höjdpunkten på Fiji är enligt mig ön där filmen Cast Away med Tom Hanks spelades in. Det går dagsutflykter dit från Nadi. Inte att blanda ihop med Cast Away Island, som också ligger i Fiji. Att åka lokal buss på ön Viti Levu var också en upplevelse.

Australien är stort, med stora avstånd. Sydney och Melbourne är väldigt olika, och båda städerna är självklara besök. Från Melbourne kan fortsätta med bil längs Great Ocean Road. Enligt mig världens vackraste vägsträcka, och mycket vackrare än Big Sur. Huvudstaden Canberra är inte mycket att se, men är ni väl där så rekommenderas ett besök på National Zoo, där ni bl.a. kan klappa geoparder.

http://www.nationalzoo.com.au/meet_a_cheetah.htm

Stora barriärrevet är en upplevelse, även om jag personligen faktiskt var mer imponerad av dykningen i Cozumel, Mexiko. Men det är fortfarande en fantastisk upplevelse, som rekommenderas. Så Cairns, där utflykterna utgår ifrån, är en självklarhet. Queenslands största stad, Brisbane, däremot var en besvikelse.

Hyr en bil, och åk runt i Australien. Stanna i småstäder och se landet och naturen. Jag har inte besökt Filippinerna, så kan tyvärr inte komma med några råd där.