2014-11-10, 03:02
Hallå, det är som att jag har lite frågor till er som kan arabiska eller har erfarenhet av att studera i antingen Jordanien, Egypten eller Libanon. Jag har för avsikt att eventuellt studera Arabiska i Jordanien i några månader eftersom jag har ett stort intresse för arabisk kultur och jag har alltid velat lära mig arabiska, för närvarande pratar jag fem språk och vill alltså lära mig ett sjätte. Mina frågor är alltså följande:

1.Hur svårt är arabiska att lära sig för en person som mig som är ursvensk, dock med tidigare språkerfarenheter?

2.Vad tror ni att jag hinner lära mig på cirka 16 veckor i Amman?

3.Är Jordanien ett land som är drägligt att bo i? Vad kostar det att leva drägligt?

4. Kan libanon vara ett bättre alternativ? Hur farligt är det för en viting? ( Jag råkar gilla libaneser väldigt mycket eftersom de generellt sett är rediga och sköter sig)

5. Jag har sett liknande kurser i Marrocko men vad jag förstått skiljer sig arabiskan som talas där rätt så markant från den i mellanöstern, right?

6. Om ni har studerat arabiska utomlands, var har ni gjort det isåfall?

7. Är det ens värt att åka utomlands för att läsa arabiska eller går det lika bra att göra det på nätet/universitet?

8. Jag är väldigt skandinavisk till mitt utseende, blond, två meter, 95kg, blåögd. Hur ser man på utlänningar i Jordanien eller libanon exempelvis?

9. En annan fundering jag har är att kanske åka till st.petersburg och läsa vidare på min ryska och förbättra den, kan det vara ett bättre alternativ?

Jag är jätte tacksam för alla svar jag kan få och ni som inte har erfarenheter utan tror saker får gärna låta bli att svara.