2014-11-18, 16:36
Ursprungligen postat av Fredej
Hallå, det är som att jag har lite frågor till er som kan arabiska eller har erfarenhet av att studera i antingen Jordanien, Egypten eller Libanon. Jag har för avsikt att eventuellt studera Arabiska i Jordanien i några månader eftersom jag har ett stort intresse för arabisk kultur och jag har alltid velat lära mig arabiska, för närvarande pratar jag fem språk och vill alltså lära mig ett sjätte. Mina frågor är alltså följande:

[...]


1. Beror på hur engagerad du är. Arabiska är svårt som svensk utan erfarenheter med semitiska språk sedan tidigare.

2. Rätt lite. Det är inte som att lära sig engelska. Du kommer kunna ha lättare konversationer, be om direktioner etc.

3. Jordanien är jättefint, men det är i Egypten du ska vara i om du ska lära dig en dialekt som är ordentligt användbar.

4. Klart det är ett alternativ. "Viting", korkad fråga.

5. Ja. Sjukt mycket. Som sagt, egyptiskan är den smartaste att lära sig.

6. Jag var i Kairo, Egypten på IH Cairo/ILI och senare på SOAS i London, England (School of Oriental and African Studies, University of London).

7. Om du läser på universitetet så lär du dig något som kallas fusHa (Modern Standard Arabic) en slags Shakespeare-arabiska som är relativt oanvändbar i större delarna av den arabiska världen, och inte en dialekt, förän efter något år.

8. Det är inte en jävel som bryr sig om hur du ser ut. Största saken som händer är att de försöker lura dig i affärer för att dom tror du är rik eller att dom vägrar prata arabiska med dig.

9. Ingen jävla aning. Vad ska du med dina språkkunskaper till?