2014-12-07, 18:50
Poke53281
Du kan absolut resa runt utan bil, men swedeheart har rätt i att viss du vill åka ÖVERALLT i Usa, så MÅSTE du hyra bil.

Jag valde Oregon / Nord västra Usa, och då reste jag till fots, det gick mycket bättre än förväntat. Jag har även värit i USA till fots så länge som 31 dagar, första gången dock bara 2 veckor.

Oregon har utmärkta transportfaciliteter, allt ifrån Max (metro), Greyhound och Point bussar till tåg. Det finns HUR mycket som helst att titta på i Oregon, Oregon är nästan på storlek med Sverige (AFAIK), så du får rikelig med attraktioner att titta på.

Jag kan rekommendera Astoria (känd för Kindergarden Cop, The Goonies, The Ring II, Short Circuit ...och många flera Hollywood hits). Besöker du Astoria mellan 6 och 9 juni, får du chancen till att uppleva the goonies 30th anniversary och får då träffa några av skådisarna från filmen.

Är du i Portland, är det värd att titta på den Kinesiska trädgården. Det finns 100 andra saker att göra i Oregon, googla!
Och så är det mycket fridsamt, kriminalitet finns knappast. (iaf som turist).

Från PDX kan du ju ta ett flygplan till San Fransisco, och när du än är i Astoria, kan du åka buss över Astoria Megler Bridge (som går direkt från Astoria/Oregon till Washington), och evnt. flyga från Seattle till San Fransisco.

Finns hur många möjligheter som helst till fots. Svenskarna är biltokiga, och tror allt är bil. Jag bor i en liten stad i Sverige var alla tar bilen till affären ..typ 800m !!!