2014-12-26, 16:32
hollkeften
Har planerat att göra mitt livs resa sen ett par år tillbaks.

Planen är kortfattat att flyga ner till Kairo (beroendes på hur det ser ut där när jag har tänkt åka) och därefter improvisera mig ner till Kapstaden.
Undvika de mest drabbade ställena och men trots det försöka undvika flyg så länge det inte är för osäkert. Därefter ta färja till Sydney. Jag ska tills dess ha fixat working holiday pass för 1 års tid - vilket betyder att jag får jobba och bo i Australien. När jag tröttnat/sparat ihop kassan så tar jag mig vidare med flyg till Nya Zeeland där jag tänkte främst semestra och njuta av landet. Senare flyg till Japan och se kulturen. Efter det flyg till Kina och sen ta tåget enda hem till Sverige.

Min budget ligger på ca 150,000kr att ha med. Har sen tidigare rest runt i Nord Amerika och även tågat runt hela Europa. Jag kommer resa helt ensam och hade tänkt ta hjälp av woofing och coachsurfing för att spara in pengar.

Frågan jag har är om någon möjligtvis har tips om främst Afrika då jag känner mig smått orolig där Allmäna råd på bra platser att besöka, priser, erfarenheter att dela med er av etc.

Tack på förhand!