2015-01-21, 10:43
Ursprungligen postat av mickes418
Kopiering och skitkvalitet kommer ju att avta. På 60 och 70-talet var ju Made in Hongkong ett skällsord. 70 och 80-talet var ju det mesta från Japan kopierat och hade så kass kvalitet att man spydde på det. Datsun hade så uruselt rykte om sig att man var tvungen att döpa om märket till Nissan. Den utvecklingen sker alltmer här i Kina. När man beställde kostymer här på 90-talet var allt av kass kvalitet. Idag har ganska många butiker allt från bra till riktigt bra kvalitet.


Ursprungligen postat av Danne90
Jag vill inflika här lite.

Kina är den enskilt största landet i hela världen på export. Alla märken som du kan rada upp från Japan, Syd Korea, USA ja i princip överallt så är det tillverkat i Kina. Den iphonen eller samsungen du håller i och tycker att det är så jävla bra kvalité - tillverkad i Kina.

Om du skulle åka till Shenzhen och besöka Huawei så skulle du tror att du är i USAŽs Sillicon Valley. På 70-80 talet så ville ingen köra Toyota och andra skit från Japan, likaså från Korea nån decenie efteråt.
Vänta bara tills UnionPay kommer till Europa, och de kommer de att göra. De lär köra över visa/mastercard. Sen kommer vi börja se geely på gatorna (tycker faktiskt själv att vissa är väldigt fina).
Aliexpress/Alibaba, Tencent, Lenovo osv osv. Jag tror att Kina inom snar framtid kommer att ha världen under sina fötter.


Har ni ingen som helst koll eller? Levde ni ens på 80-talet? Labeln "Made in Japan" har aldrig varit där budgetalternativet "Made in China" är idag. Japans ekonomiska framsteg yttrade sig i att man byggde bättre produkter till ett billigare pris än konkurrenterna, det är bakgrunden till varför Toyota idag är världens bästa och mest sålda bilmärke