2015-02-12, 13:59
Ursprungligen postat av Big Boss
Jag o min familj planerar en eventuell resa i Juni till New York, Boston osv. Ska vara borta ungefär 3 veckor. Jag har kommit med förslaget att vi då stannar en vecka i NYC och sedan drar ut på vägarna och sedan drar till Philadelphia, Washington DC och Boston.

Så tips om rutt att åka mellan dessa städer skulle uppskattas och även rekommendationer, inte bara typiskt turistiska saker att göra. Jag gillar se lite "offbeat" saker och sådant. T.ex finns det nice kvarter i Brooklyn och kanske Staten Island man kan promenera i? New Jersey kanske? MLB säsongen är ju igång då och man kanske kan gå på en match i Fenway Park. Hmm hmm..

Tips uppskattas som sagt.


Jag gjorde så gott som denna resa november, bara tvärt om.
Vi reste till Boston > Philly > New York.

Kan rekommendera Boston starkt, min nya favoritstad i USA.
Vi såg ingen sport i Boston när det inte passade våran resplan, men när dom har all sport där (NE Patriots, Red Sox, Celtics, Bruins inkl. Collegelag) så är det alltid någon som har säsong. Lär dock vara baseballsäsong under sommarmånaderna.
I Boston kan jag rekommendera att bo kring Beacon hill, ett otroligt fint område. Staden är rätt kompakt vilket gör att man kan gå till det mesta, vi åkte till Sam Adams bryggeriet och gick en tur och drack öl, vilket var mycket uppskattat.
(Har ni bil så ta en tur till Harvard University och MiT om ni är intresserad av sånt.)

i Philadelphia stannade vi bara två dagar, och helt ärligt så tyckte jag att det räckte.
När hela turen var rätt spontan så tog vi en HopOnHopOff-buss där vi lärde oss en hel del om stan, och fick se saker man annars kanske inte annars hade sett.

I centrala Philly har du Liberty Bell och ett maffigt stadshus samt möjligheten att käka en phillysteak sanwitch, vi hade bil så en dag drog vi till Lancaster (ca 1h utanför stan) och kollade på Amishfolket. Finns guidade turer där ute om man är intresserad att hälsa på en familj, se hur dom bor etc.. Eftersom vi hade egen bil så åkte vi mest omkring, stannade vid deras butiker och så.

Washington har jag varit i vid ett tidigare tillfälle, det är en klockren stad. Där tycker jag inte att ni får missa Arlingtonkyrkogården (JFK är begravd där bl.a.) en helt enorm militärkyrkogård strax väster om stan.
Annars slår jag ett slag för Georgetownområdet både för boende och utgång.
I Washington finns det oerhört mycket att se, och vi när vi hade bil så spenderade vi större delen av dagen att leta parkeringsplats när vi skulle åka mellan sevärdigheterna, så där kan jag rekommendera att man tar bra joggingskor eller en HopOnHopOff-buss för att få ut så mycket som möjligt av dagen.

New York är New York, finns otaliga trådar om vad man ska och inte ska göra, så där lägger jag ingen vikt att uppfinna hjulet igen.
Men - Ska ni dit, och har möjlighet. Missa inte Sleep No More. En levande teater som är helt magisk. Biljetter finns på http://sleepnomorenyc.com/ men läs recensioner på Yelp eller Tripadvisor så förstår du..

Utöver dessa ställen och i och med att ni kommer att ha bil så tycker jag att ni ska besöka kuststäderna mellan boston och new york. Vi åkte till New Port och Cape Cod, och det är värt en avstickare. Jag skulle gissa att det är rätt dyrt att bo där i Juni, men det kan fan vara värt det.

Ber om ursäkt för långt inlägg.