2015-02-15, 16:41
engelsmann
Ursprungligen postat av mohnomishe
Bra idé! Vi var där när våra barn var 8 och 6. Åkte med ett av de stora charterbolagen, hotellet hade väl sett sina bästa dagar, och vi fick byta rum för att det första stank av fukt och mögel, men när det väl var överstökat hade vi i princip bara goda erfarenheter. Visst kan man barrikadera sig på hotellet om man vill slippa interaktion med lokalbefolkningen, men för oss är det en del av upplevelsen när vi reser.

Men med det sagt, det kan efter ett tag bli ganska påfrestande med alla som kommer fram och vill snacka och bli polare, eller bli din guide, eller sälja på dig något krimskrams. På stranden är en del beachbums riktigt fula då de riktar in sig på barnen... kanske ger dem en fin snäcka, och så kommer ditt barn springande... "pappa pappa titta vad jag fick"... sen vill killen ha betalt av dig!

Efter ett par dagar lät vi en ung kille som jobbade på hotellet bli vår guide för resten av vistelsen. Det var ett smart drag eftersom i hans närvaro höll sig de flesta säljartyperna lugna. Han tog med oss runt utanför turistområdena, till den lokala skolan där hans småsyskon gick (OK rektorn ville ha ett "bidrag"), till den lokala fiskehamnen (OK bossen där ville ha ett "bidrag"), på lunch hemma hos hans familj (OK föräldrana skulle ha en säck ris som tecken på respekt och vänskap). Men allt det var ändå lugnt, eftersom vi fick komma ut i den gambianska verkligheten. Killen tog även med oss på en fotbollslandskamp som råkade spelas just när vi var där, vilket var skitkul!

Naturligtvis ska ni äta malariaprofylax, dricka vaccin mot kolera och andra magåkommor samt vaccinera mot gulsot. Ebola och Aids lär inte vara någon risk för er, som den okunniga idioten ovanför skrev.Var glad att hon inte kom hem med något veneriskt.


bidrog du en säck ris då? man vill inte dissa familjen liksom.