2006-10-11, 20:20
Trost att trådskaparen inte har skrivit mer i tråden så skriver jag ett litet svar till han ändå...

Ju längre söder ut i karibien du söker dig desto billigare blir det att äta, bo och leva. Trinidad & Tobago är billigast av öarna och söker du dig ner i sydamerika blir det billigare än så. Du behöver inte bygga nåt direkt isolerat hus då det är behagligt året runt och man kan utan problem bo i en båt om man skulle vilja det.
Skulle jag göra det du skriver om skulle jag förmodligen jobbaihop en dryg mille och ta mig via flyg till Trinidad. Sen skulle jag ta en taxi ut till Chaguaramas och köpa mig en av de upplagda segelbåtarna som ligger där. Många amerikaner blev rädda efter 9/11 och deras fina dyra segelbåtar är till salu för inte en allt för dyr peng.
Jag skulle sen bunkra upp med rejält med mat i trinidad eftersom det är billigare än resten av Karibien. Sen skulle jag sätta segel mot St Vincent och Grenadinerna.
Väl där skulle jag gärna kasta ankar på Tobago Cays eller utanför Bequia.

Försörning?! Sälja tjänster till turister är nog det bästa. Har du en bra båt kan du segla charter och det finns även företag som hjälper dig med att skaffa en båt om du seglar som skeppare åt dom. Är du bra på att laga mat finns det hotell där dom alltid behöver kockar osv... Du får tänka på att du inte kommer tjäna några direkt stora pengar eftersom det inte är direkt rika länder.
När du börjar få ont om pengar så tar du dig till Martinique som är ett EUland och där kan man alltid komma tillbaka in i systemet.

Det finns många andra saker att göra där men att starta en kiosk tror jag är dödfött.. En delikatessbutik som säljer svenska köttbullar och marabouchoklad till långseglande svenskar skulle kanske fungera.. Amerikanska turister från de stora charterfartygen går säkert att lura på lite pengar men du blir inte tjock på det... Men å andra sidan så kan du ju leva på ris, rom, och kycklingfötter och lite brödfrukt.. Du kan sno bananer från plantage och frukten är färsk och billig. Du skulle inte behöva husrum utan kan sova på stranden under en palm (så länge du inte går in på någons mark) och du kommer säkert överens med de lokala pundarna/alkisarna/rastakillarna när dom väl har insett du inte är någon rik turist...