2015-04-28, 01:06
divemaddivemaster
Ursprungligen postat av Crazydre95
Ge fan i Medellin för spanskplugg, deras dialekt är bokstavligen efterbliven.

För övrigt hade jag valt Colombia-Ecuador-Peru, kanske för att Colombia är mer "nybörjarvänligt" (tryggare och därmed en bra start för att vänja sig vid Sydamerika). I Bogotá Finns också jäkligt bra språkskolor (spanskan är dessutom oerhört neutral bortsett från att "y" ofta uttalas som ett engelskt "j")

Kom ihåg att boka hela resan på en gång, INTE var för sig på plats - passkontrollen lär inte släppa in dig utan biljett vidare.Felfelfelfelfelfelfelfeeeeeeeeeel.

Medellin har klockren spanska, super bra för att lära sig.. Nästan ingen dialekt alls.

Längs kusten är spanskan betydligt svårare.. Baranquilla är en industristad längs den glödheta kusten, det är kokande varmt hela tiden.

Bogota var en skittråkig stad jämfört med Medellin.

Själv tyckte jag också Peru var EXTREMT turist vänligt med turistbussar med engelsktalande värdar, nästan alla pratade engelska vid dem större turistattraktionerna som MAchu Picchu, Nazca, Mancora osv.

Tror du skulle njuta mer av Colombia om du "vänjt" dig lite mer.

Nej, bussresa räcker mest troligt inte. Jag tog mig in på enkelbiljett, men det finns dom som gör det, och dom som inte gör det.. Vill du verkligen inte ha en returbiljett köper du en flexibel som du senare avbokar och får alla pengar tillbaka (utom ca 50usd som är avboknings avgiften).