2015-05-02, 15:44
kevjumba
Hej!

Vi kan börja med ekonomin. 15 000 för resa och boende är inte mycket. På sommarhalvåret är priserna lägre eftersom det är lågsäsong. Saker som kan locka under denna perioden är Crop Over som sker i början av Augusti, det är en karnival, lite som i Rio fast mindre. Jag vet att Riri brukar vara med under de festivalerna, men antingen utklädd eller med MYCKET tung bevakning.

På vintern är priserna högre och där är mycket fler truister. Mycket svenskar speciellt. en flygresa kan gå på mellan 7000 - 10 000 beroende på när man åker. De vanligaste sättet att ta sig till ön är via Lonfon Gatwick till Grantley Adams (flygplasten som de har) eller via Miami till Grantley Adams. Det går och flyga in från Port of Spain som är Trinidad och Toboagos huvudstad. Man får 180 dagars turistvisum när man går genom passkontrollen utan några frågor. När du är i tax-free shopen så köp europeisk sprit då det är mycket dyrt med importerade varor.

Boende hittar då lätt, bara att googla, det finns på sydkusten som är där de vanliga turisterna finns, om du åker upp längst öst-kusten så finns fantastiska stränder och magnifika hotel, men, det kostar.
Där finns hotel som sandy lanes, sandals hotel osv... Det är också där du finner personer som Simon Cowell, Kylie Minogue, Robin Van Persie. Rihanna bor också på Östkusten men vad jag vet så är hon inte där så ofta. Hon äger ett pent house, och det pent houset kan varenda person på ön peka ut om du frågar. Om brukade gå på en klubb som hete Priva, men den stänged PGA skattefiffel. När hon var där så var det nästan bara kvinnor som släppet in, och det var hård kontroll.

Nu till nattlivet, det finns ett par strippklubbar och det går även att köpa sex på dem enligt utsagor. Det finns också ett gång horor som står vid hästkapplöpningsbanan.

De flesta truister festar vid The Gap som är en gata på sydkusten. Barerna där är rätt chill. Testa old jam in eller stället som ligger precis brevid som Heter Hal's. Där ligger också en klubb på den gatan som heter Sugar och man vill ha lite drag.

Transport: än har två bra sätt att ta sig runt på. Buss eller taxi. Bussarna kostar alltid 2 bajan dollar, 1.98 bajan dollar = 1 US dollar. De blå är statliga och är fräscha. De gula bussarna spelar sjukt hög reggea och är asroliga att åka med (håll i dig i svängarna dock). Sen finns det de små vita minibussarna som stannar lite här och var och plockar upp folk.

Taxi kommer troligtvis att försöka plocka dig på pengar eller sälja Charlie (kokain) eller weed till dig. ska du ha weed så pröjsa runt 30 - 40 bajan dollars per påse.

Det går alltid att betala med US dollar på ön.

Nu kommer jag inte på mer för tillfället. Men svara gärna på frågor.