2015-05-06, 20:48
Ursprungligen postat av Hefaiston
Det leder till funderingen, vad kan man faktiskt få för säg ett EBG eller EBD (vilket väl sannolikt hos Svenskar är några av dom mer vanliga statuskorten).

En match mot annat i *A kan ju förvisso vara okej om man har ett resemönster som gör det lättare att hålla status med det nya bolaget, men annars är det väl matchning till annan allians som är intressant.


I princip så kan du få matcha ganska mycket på ett EBG/EBD även vissa *A bolag matchar inom *A. Och det är ju en fördel om man upptäcker att det är mer förmånligt att byta FFP. Troligen så kan man byta lite som man vill om man ber snällt.

Men det är ju som sagt främst mot andra allianser som det är intressant matcha. Men som jag skrev innan så måste jag ju sen hålla den matchade statusen genom att flyga. Nu är Air Berlin ganska generösa med förkvalificeringen. Desutom så verkar AB ha en hel del bra priser på resor med sin nya priskategori. Desutom så har AB ibland erbjudanden om dubbla-/trippla poäng vilket är kalas för att kunna hålla statusen med småpengar.