2015-05-07, 03:05
Zarlei
Vi fick oxå höra att Mexico var "sååå farligt" innan vi åkte första gången 2010.
Har nog aldrig varit på ett trevligare ställe! (Yucatanhalvön). Bankomater som står helt öppet med bara en sladd för lite el (ok, polisen[?] med automatvapen som skulle fylla på/hämta pengar en morgon var inte att leka med, men sken upp som små söta solar så fort vi sade hej och log lite, Mexare <3). De låste knappt sina försäljningsställen på nätterna.. i Sverige hade man varit körd som försäljare. Vad jag försöker få fram är - så länge du inte är i Mexico av fel anledning utan bara är där som turist och vill ha det lite schysst så kommer du högst troligt inte att stöta på patrull. Och stöter du på patrull, le lite och säg hej.

Anyway.

Varit dit tre gånger och blir nog en fjärde gång denna vinter. Oslagbart resmål.

Vi har hyrt bil, varit i Downtown och vandrat runt ett antal gånger, åkt buss fram och tillbaka genom hotellzonerna, varit runt till Akumal, Tulum, Playa, Isla Contoy, Isla Mujeres, Cozumel. Aldrig några problem! Känner mig trygg i Mexico.

Jamaica, inga problem. Kan dock inte påstå att vi var runt så mycket. Vi bodde i Negril och hittade en svarttaxi (no pun) som tog oss till YS Falls. Det var väl den längsta turen och no problemo.
Lovade min sämre hälft en riktig solsemester så låg mest och hade myror i brallan på stranden fast att jag egentligen ville utforska hela ön, men, men.. another time. Boss lady will be back!

Kuba - jag återkommer efter årsskiftet. Men tror att det är hur lungt som helst även där med lite jefla bondvett