2015-05-27, 14:19
Dckhead
Tjenatjena

Bakgrund
Jag och en vän till mig har sökt jobb på ett företag som annonserat sin verksamhet via manpower. Det är ett bolag som heter Sutherland Global Services och som bl.a. sköter Spotifys kundtjänst via outsourcing (http://www.sutherlandglobal.com/careers-Europe.aspx) och nu vill de anställa svenskar som pratar och skriver flytande engelska och som kan tänka sig att arbeta nere i Bulgarien.

Jag har varit både i mejlkontakt, skypeintervju och gjort ett form av skrivtest (där de prövar ens engelskakunskaper i fasta situationer, t.ex. "Write a mail about your trip in NYC" osv...). Det de har berättat är att de betalar ens flygbiljett och fixar bostad (samt första hyran) när man är nere på plats.
Arbetet ska alltså gälla över sommaren i cirka 3 månader, från och med 6-8 juni till och med 1:a september/slutet av augusti och jag ska åka ditt tillsammans med en vän som ska jobba på samma ställe.

Diskussionsunderlag
Jag vill inte att det här ska bli en diskussion om företagets giltighet eller huruvida sannolikheten är stor att vi blir blåsta eller inte (låt oss säga att vi är värda att ta risken), utan istället vilja jag höra åsikter/erfarenheter/idéer kring hur det är att vistas i Bulgarien under en längre tid som utböling. Det kommer finnas cirka 10 andra svenskar där nere som jobbar på samma ställe, samt folk från massa olika nationaliteter, men utöver detta kommer vi få göra vad vi vill på helgerna och betala boende och mat själva.

Frågor: Finns det situationer/områden som man bör undvika? (utöver självklara grejer som att åka ensam i taxi på fyllan) Hur hård kontroll utövar lagens långa arm över turister/gästarbetare? (mutor, korruption etc..) och finns det kända mötesplatser (exempelvis internationella universitet) där man kan möta folk som bara är där för nöje/studiers skull?