2015-06-13, 02:44
diese.leute
Bilade genom Tyskland för första gången för ett tag sen.
Jag skulle sammanfatta mitt intryck av Tyskland såhär: Sunkigt.

Speciellt på mackar, rasthof eller vad dom kallar det fick jag en väldig sunkig känsla jämfört med Sverige, nergånget på något sätt överallt, sunkig vägresturang mat och även ganska fula och nergångna människor med burdus attityd. Fick någon slags enorm falukorvsbit serverad med stekt potatis och någon äcklig majonäs. Andra gången var det torrgrillade kyckligklubbor eller någon oaptitlig wurst.
Hamburg såg också sunkigt ut med massa kranar, höga broar och industrier och ganska dålig luft.

Jag hatade även trafiken och autobahn, hela tiden ändras hastigheten mellan fri fart 80-110 och 130 eller så ligger det massa långtradare och långsamt gående bilar i höger filerna och blockerar en länge och sen kommer det dårar i 180 i ytterfilen ifall man vill göra en omkörning varav man får med andas i halsen gasa på ful gas när det blir en lucka kanske efter flera minuter. Dessa hastighets fluktationer hela tiden drar mycket mer soppa.
Tyskarna är även jobbiga med sina väldigt snabba filbyten hela tiden och nära inpå en.
Det var ju inte direkt man kan ligga med farthållaren på i 150 eller nåt som jag trodde och resan genom tyskland tog extremt mycket längre tid och energi än vad jag hade räknat med.

Extremt mycket bilar mellan Hamburg, Bremen även på natten. Stannade och sov en tupplur vid sidan av Autobahn på kvällen runt 23 och det var full rusningstrafik och enormt med långtradare som burnade förbi. Går inte jämföra med Sverige som är helt öde ute i landet på motorvägarna runt midnatt med enstaka långtradare och bilar.

När jag kom ner mot Dusseldorf och Ruhr området på natten höll jag på smälla av. Urdålig luft och det luktade avgaser eller industriföroreningar in i bilen och det var enormt med bilar ute på autobahn som körde i 170.

Annars var ju små byar man åkte igenom fina och pittoreska med klassiska tyska arkitekturen och mysigt och har tidigt besökt Burg stad vid Fehmarn som är fin stenbelagd småstad.

Jag undvek även köra hem genom tyskland sen och valde Holland istället i största mån som kändes otroligt fräscht med superfina nya tysta motorvägar i 130. Jag fick en väldigt positiv bild av Holland med trevliga fräscha och snygga människor vid mackarna och resturanger, modernt och fräsch arkitektur överallt och i sin helhe och grönt och fint landskap. Det påminde mer om Sverige fast snäppet modernare och fräschare. Holland är ett av världens mest tätbefolkade land men motorvägarna var helt öde nästan på dagen, t om mindre trafik än i Sverige. Riktigt schyst.

När jag körde mellan holland och bremen kom jag till en mer öde autobahn med fri fart och kunde för första gången trycka plattan i mattan längre perioder upp mot 200-210.
Jag kom ihåg hur jag körde hem på landsvägen mellan Halmstad och Värnamo på morgonen sen och det var inte enda enda bil ute knappt och hur lugnt och skönt det var mot Tyskland.