2015-07-07, 23:52
Shurik
Ursprungligen postat av diese.leute
Bilade genom Tyskland för första gången för ett tag sen.
Jag skulle sammanfatta mitt intryck av Tyskland såhär: Sunkigt.


Håller med. Vägarna är dåliga, ofta ihoplappade och skumpiga. Vägarbeten är väldigt vanliga, de sätter upp ett trafikljus och stänger av en fil. När jag körde av färjan i Sassnitz-Mukran, så tänkte jag köra de 5km in till Sassnitz samhälle, det var 5km och tog 30 min att köra. Alltså mycket trögflytande trafik även "på landet". Sen sätter de bara upp ett kryss på vägskylten att vägen är avstängd, här hemma brukar de sätta upp en extra rejäl orange skylt som man upptäcker i tid.

Överlag kändes det som min Volvo slets ner väldigt snabbt under mina 12 dagar i Tyskland.Mycket gasa, bromsa hela tiden på ojämna vägar. På Rugen finns en del väldigt skumpiga kullerstensgator, där kändes knappt 20km/h lagom, men det var skyltat 60. Tyskarna gasar på oavsett vägskick. 80km/h genom små samhällen längs vägen. På liknande ställen i Sverige hade det varit 40km/h och fartkameror. A20 mot Rostock var däremot en högklassig motorväg. I Grimmen längs A20 finns bensinmack och fräsch McD fast med urkass gratis wifi. Jag höll 170km/h utan problem på motorvägen, stannade till längs en rastplats. Det såg rätt trist ut där, helt ok parkering, men där fanns bara en bajamaja och inget mer. På svenska rastplaster brukar det finnas mer info, toa med vatten, bänkar att sitta på och kanske en lekplats.

En sak jag märkte under Tysklandsvistelsen var hur trött man blev av all trafik, köer, vägarbeten och svårigheter att parkera, trånga garage, snäva vägar, hetsiga bilister. Tyskarna ser väldigt slitna ut, allt ska gå fort och vara effektivt, inte alls den slappa attityd vi har i Norden.