2015-08-13, 14:37
klas.svensson
Ursprungligen postat av ettyn
Hej tänkte höra med er som har rest eller ska resa i Sydamerika om tips och råd!

2 killar som sagt upp lägenhet sålt bil m,m sparat länge för att ge oss ut och resa.

Ska försöka vara kortfattad, jag och min kompis ska resa, först till USA, Kaliforninien och resa runt där i ca 2 månader sen flyga till Sydamerika efter det. Det vi vill ha mest tips och råd om är väl Sydamerika men om ni har tips på saker man måste göra i Cali får ni gärna skriva det med ifall vi skulle ha missat något förutom det vi tänkt göra där.

Sydamerika:
Vi hade tänkt flyga till Costa Rica efter vistelsen i USA och vara där i cirka 3 veckor, man måste ha utresa bokad ur Costa Rica för att få lämna USA's flygplats vid utresa, så tänkte ordna även det innan vi åker, vi tänkte undvika att åka buss genom gränsen till Panama från Costa Rica.

Så dessa alternativ håller vi på tänker emellan, flyga fån Costa Rica till Lima i Peru åka därifrån med buss och stanna efter vägen o.s.v, eller måste man se Ecuador eller Colombia? Vi tänker isåfall åka från Lima till Cusco (Peru) med buss, för att se Machu Picchu m.m, sedan därifrån åka buss till Bolivia, La Paz för att se sanddynorna bl.a, efter det är jag osäker på hur vi ska ta oss vidare.

Vill ha tips och råd på vad ni tycker för att vi ska göra det bästa av resan. Slutmålet är iallafall Brasilien där vi vill se Iguazufallen bl.a och bo i Rio och sedan åka till Europa eller Sverige efter det beroende på hur tjock plånboken är efter dessa.

Ge oss gärna tips på rutter efter och vart ni tycker man ska åka till efter Bolivia, La Paz om man ska mot Brasilien, helst via land men vi kan även tänka oss flyga dit från något land ifall det inte skulle gå att åka via land eller vatten.

Lite funderingar:
Vi kommer hamna i Brasilien i mitten av Januari 2016 ungefär. Hur svårt är det då att fixa boende som backpacker där även fast det är Rio Carnival som börjar den 5e Februari, är det i princip omöjligt ifall man inte bokat innan?

Är det dumt att flyga till Lima för att sedan åka vidare via buss bör vi landa i Columbia eller Ecuador och åka vidare därifrån?

Lima ligger ju vid kusten och det ska man väl helst försöka undvika lite p.g.a hög kriminalitet?

Och hur noga är dessa resterande Sydamerikanska länder på att man har utresa bokad vid instämpling i landet, vi vill ju kunna boka lite eftersom när man väl är i Sydamerika, men vad jag förstår MÅSTE man ha utresa bokad ur iallafall Costa Rica.

ALLA tips och råd uppskattas MVH


När du är i La Paz rekommenderar jag ett flyg till brasilien, det är väldigt långt därifrån till södra Brasilien.

Sen angående utrese biljetter, jag har aldrig varit med om någon kontroll av det i Sydamerika.

Mvh